Pet zvezdica za Toyotu Yaris na testu bezbednosti

Bez autora
Nov 01 2011

Dvomilioniti Toyota Yaris koji je sišao sa proizvodne linije Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) je model sa 5 vrata i 1.4 litarskim D-4D motorom u sportskoj vatreno crvenoj boji. Ovaj automobil je namenjen za kupca u Francuskoj i biće isporučen za samo nekoliko dana.Proizvodnja prvobitnog Yarisa u fabrici u Valensijenu je počela u januaru 2011. sa godišnjim obimom od 150.000 komada, dok je vrhunac proizvodnje dostignut 2007. kada je proizvedeno 262.000 vozila.

Pet zvezdica za Toyotu Yaris na Euro NCAP testu bezbednostiDvomilioniti Toyota Yaris koji je sišao sa proizvodne linije Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) je model sa 5 vrata i 1.4 litarskim D-4D motorom u sportskoj vatreno crvenoj boji.

Ovaj automobil je namenjen za kupca u Francuskoj i biće isporučen za samo nekoliko dana.

Proizvodnja prvobitnog Yarisa u fabrici u Valensijenu je počela u januaru 2011. sa godišnjim obimom od 150.000 komada, dok je vrhunac proizvodnje dostignut 2007. kada je proizvedeno 262.000 vozila.

Zbog uspeha Toyote Yaris u Evropi, kao Toyotinog najprodavanijeg modela, i posle predstavljanja potpuno nove treće generacije Yarisa, TMMF će ponovo započeti rad u tri smene od januara 2012. Radna snaga će takođe biti proširena sa dodatnih 800 ljudi, čine će ukupan broj zaposlenih u fabrici u Valensijenu sledeće godine doseći 4.300.

Takođe, Yaris je nastavio tradiciju izuzetne bezbednosti, pa je najnovija generacija nedavno nagrađena sa najviših 5 zvezdica na Euro NCAP testiranju za 2011. Prvobitni Yaris je od Euro NCAP 2000. godine proglašen za najbezbednije vozilo u supermini klasi, dok je druga generacija 2005. takođe postigla bodovanje od 5 zvezdica.

Proizvodnja novog Toyota Yaris hibrida će početi sledeće godine u TMMF.

TMMF trenutno predstavlja investiciju Toyote u Evropi od ukupno 1 milijarde evra, uključujući dodatnu investiciju od 150 miliona evra za novi Yaris.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik